Ζιλέ: «Δεν μετάνιωσα λεπτό που ήρθα στον Ολυμπιακό»

zile_5898333.jpg

Το γεγονός ότι δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για τη μεταγραφή του από τη Ναντ στον Ολυμπιακό, αποκάλυψε ο Γκιγιόμ Ζιλέ σε συνέντευξή του στο Βέλγιο. Παράλληλα, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αποχώρηση του Χάσι, τον Τάκη Λεμονή και τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθούν παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Ζιλέ στο Sportmagazine.levif.be:

«Η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό ήταν η πιο εύκολη απόφαση που πήρα»

«Δεν συμφωνούσα με το πως έβλεπε τα πράγματα ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Είχε ένα πιο ήρεμο και λιγότερο επιθετικό στιλ (σε αντίθεση με τον Κονσεϊσάο για παράδειγμα) και είχε πιο πολύ βάση στην οργάνωση και την αμυντική δουλειά που δεν μου ταιριάζει εμένα τόσο. Μόλις μου ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό δεν δίστασα σχεδόν καθόλου. Εάν ο Ρανιέρι, πρωταθλητής με την Λέστερ πριν έναν χρόνο μου είχε πει “μην φύγεις, σε υπολογίζω για το κέντρο και είσαι ο αρχηγός μου”, θα το σκεφτόμουν αλλά δεν ένιωθα σαν να είναι το ποδοσφαιρικό μου σπίτι κι έτσι έπρεπε να πάρω μία απόφαση με κάθε κόστος. Ήταν η πιο εύκολη ποδοσφαιρικά απόφαση που πήρα».

«Άτυχος ο Χάσι»

«Αφότου χάσαμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αποχωρούσε ο Χάσι. Ότι θα ήταν το τέλος. Τα παιδιά που ήμασταν από το Βέλγιο σίγουρα στεναχωρηθήκαμε γι' αυτό αλλά υπήρχαν σημάδια που δεν ήταν καλά στο αγωνιστικό σκέλος. Χάναμε ανόητα πόντους στο πρωτάθλημα και δεν είχαμε μπει καλά στο Champions League. Το τεχνικό team έδειχνε πιο νευρικό και αγχωμένο στην προπόνηση και όλη η πίεση πήγε πάνω στους ώμους του Μπέσνικ. Στον Ολυμπιακό και ένα ματς να χάσεις τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα ή ακόμα χειρότερα. Η τόσο γρήγορη αποδέσμευση του Χάσι ήταν και κακότυχη υπό την έννοια πως έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Champions League».

«Λύση ασφαλείας ο Λεμονής»

«Ξέρει την ομάδα πολύ καλά ο Τάκης Λεμονής. Έχει παίξει εδώ και έχει προπονήσει ξανά στο παρελθόν. Ξέρει επακριβώς το τι περιμένει η ομάδα και το τι ζητάει. Είναι μία λύση ασφαλείας γιατί έχει περάσει πάλι ως υπηρεσιακός και την ξέρει την ομάδα. Προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ για την θέση μου γιατί είμαι σίγουρος για τις ικανότητές μου. Δεν μπορείς να πας κόντρα στις επιλογές και τις αποφάσεις του προπονητή. Πέρασα και δύσκολες εβδομάδες όταν ήμουν στον πάγκο και στην εξέδρα. Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο ως εμπειρία στην καριέρα μου αλλά αυτά φτιάχνουν χαρακτήρα και σε δυναμώνουν για να γίνεσαι πιο καλός. Χαίρομαι που αυτό έγινε στα 33 μου και σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Κάνεις ένα βήμα πίσω και κοιτάς την καριέρα σου για να δεις και να καταλάβεις ξανά τις δυνατότητές σου. Ακόμα και όταν η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για μένα δεν μετάνιωσα στιγμή ή λεπτό που υπέγραψα στον Ολυμπιακό και τελικώς με την δουλειά βρήκα ξανά χρόνο να παίξω».

«Άξιζε που ήρθα και μόνο για τα ματς με τη Μπαρτσελόνα»

«Ήταν λίγο περίεργο το ματς με τη Μπαρτσελόνα, καθώς δεν ήταν μεγάλο το διάστημα που είχα πάει στην ομάδα. Ο προπονητής μου είπε την προηγούμενη ημέρα ότι θα ξεκινούσα βασικός. Ήταν ο ρόλος που θα είχε κάθε παίκτης με αντίπαλο τη “Μπάρτσα” στο Καμπ Νου: να τρέχεις πάνω στην μπάλα και να προσπαθείς να καλύπτεις χώρο. Να έχεις γρήγορες επιστροφές. Πήγε αρκετά καλά και είμαι χαρούμενος. Και μόνο για αυτά τα ματς άξιζε να κλείσω στον Ολυμπιακό. Βρήκα τον εαυτό μου απέναντι στον Ινιέστα, τον Μπουσκέτς και ακόμα και τον Μέσι, που είναι παίκτης ο οποίος πολύ συχνά θα πάρει την μπάλα στο κέντρο και θα κερδίσει φάσεις. Είχαμε και το ματς στην Αθήνα που κρατήσαμε τους Καταλανούς στο 0-0. Βέβαια ως αίσθηση ήταν πιο ωραία να ξεκινάς βασικός στο Καμπ Νου παρά τα 15 λεπτά στο 0-0 στην έδρα μας».